“Nooitmeerspitten is ontstaan uit het enthousiasme dat ik, Tomas De Gooijer, heb voor het werken met no dig. Het biedt zoveel voordelen voor het verbouwen van groentes dat ik dit graag met anderen deel.

Over mij

In mijn studie, werk en gewone leven ben ik altijd bezig met natuur, landbouw en duurzaamheid. Vooral positieve combinaties daarvan vind ik interessant. Tijdens een reis en zoektocht naar voorbeelden hierin heb ik veel extra ideeën en indrukken opgedaan. Twee daarvan komen samen in Nooit meer spitten: de no dig methode en het zelf verbouwen van groentes.

In Nooitmeerspitten komen twee inzichten samen

No dig groenteteelt bij Richard Perkins in Zweden

Eerste ervaringen met no dig

Het is mooi werken met een gezonde bodem en nauwelijks onkruid, hierdoor is no dig in mijn ogen de grootste ‘gamechanger’ voor het telen van groentes op kleine en middelgrote schaal.
In Zweden bij Richard Perkins, pionier en voorloper in ‘regenerative agriculture’ (herstellende landbouw) heb ik veel over geleerd over deze methode. Hij werkt al vele jaren met no dig voor de tuinbouwtak van zijn bedrijf.

Dat samen maakt dat dus “Nooitmeerspitten, wél de groentes, niet de lasten”

Dat samen maakt “Nooitmeerspitten, wél de groentes, niet de lasten”

Het begin van Nooitmeerspitten

Nadat ik al mijn vrienden met een moestuin heb geholpen met de overstap naar no dig, is nooitmeerspitten ontstaan. En help ik graag alle moestuiniers het plezier van werken met no dig te ervaren!